Gallery


Bij HetMoet verschijnen fictie, non-fictie en poëzie titels in o.a. de series Open Archief,  Biografische Bloemlezingen en de Singersteek Serie. Daarnaast publiceren wij partneruitgaven en verschijnt op onze website (vanaf  september) elke maand een Mammoetje,  waarvan  de beste eens per twee jaar zullen worden gebundeld in  een  boek. 

FONDS

Open Archief

OA_Logo_1080x1080px_zwart.jpg

De  grootste serie binnen het fonds, en  misschien wel de meest kernachtige, is Open Archief. Literatuur met een stuwende,  innovatieve kracht, vaak hyperpersoonlijk, maatschappelijk relevant, gewaagd en eigenwijs, soms zelf zeer confronterend.  Binnen HetMoet/Open Archief verschijnt  zowel Nederlandstalige of  vertaalde non-fictie als fictie. 

Recent verschenen titels;

 • Over ziek  zijn, Virginia Woolf, Lieke Marsman, et al. 

 • Ik kies Elena, Lucia Osborne-Crowley

Nog  te verschijnen:

 • Toekomstmuziek, Artur C Jaschke

 • Chauvofeminism, Sam Mills

 • On being Ill, English edition, Virginia Woolf, Deryn Rees-Jones, Nadia de Vries et al.

KIJK HIER VOOR ALLE TITELS BINNEN ONS FONDS

Biografische Bloemlezingen

HRH_edited.jpg

Eens in de zoveel tijd verschijnt bij HetMoet een Biografische Bloemlezing waarin het werk van een dichter of schrijver met diens leven wordt verweven. Foto's, portretten, biografische en autobiografische aantekeningen, notities, dagboekfragmenten, recensies en kritieken worden naast gedichten  of fragmenten geplaatst.

Reeds verschenen:

 • De zachte krachten zullen zeker winnen, Henriette  Roland Holst

Nog te verschijnen:

 • Shakespeare in een notendop

 • Kom zijn liefste, Herman Gorter

KIJK HIER VOOR ALLE TITELS BINNEN  ONS FONDS

Jubileum & gelegenheidsuitgaven

17850597232986051.jpg

In samenwerking met verschillende partners, zoals het NIAS of Stichting Feest der Poëzie, verschijnen er bij HetMoet met regelmaat bijzondere gelegenheidsuitgeven. In opdracht, of op eigen initiatief zoals bij de Singersteek Serie.

Partneruitgaven

Thuis - een bloemlezing over verbondenheid, i.s.m NIAS-KNAW

 

 

De Singersteek Serie is  vernoemd naar de wijze waarop deze boekjes worden gebonden. Hierin verschijn poëzie en toneel voor liefhebbers en verzamelaars. Gedrukt op een Heidelberger en altijd in een beperkte oplage. Uitgaven in de  Singersteek Serie  zijn vaak tweetalig en gemaakt ter  gelegenheid van een gedenkwaardige  dag, zoals een verjaar- of sterfdag. Tasters voor zowel de kenner als de lezer die nog niet bekend is met het werk an de auteur, maar wel nieuwsgierig. De omslagen  worden tevens op traditionele wijze vervaardigd door  linosnede en boekdruk. 

Recent verschenen titels in de  Singersteek Serie

 • Het gif/Le poison,  Charles Baudelaire

 • Glanzende geheimenis, P C Boutens

 • Groningen/Grunnen, Huub Oosterhuis

Nog te verschijnen titels:

 • De vrouwen van Shakespeare, 

 • Everness, Sonnetten, Jorge Luis Borges

KIJK HIER VOOR ALLE TITELS BINNEN  ONS FONDS

Mammoetjes

optie2.jpg

Mammoetjes zijn  op zichzelf  staande essays, gedichten, korte verhalen, pamfletten en columns die in hun kleine formaat mammoetkracht hebben. Een manifest, verhaal of gedicht móet worden geschreven. Geen onderwerp te gek, geen taboe te  stevig om te doorbreken. Wat de auteur op de bühne brengt, staat vrij. Mammoetjes  verschijnen dan ook op zeer persoonlijke titel. Eens per maand online, eens per twee jaar gebundeld in boekvorm.

De Mammoetjes  worden vanaf september hier online gepubliceerd.